vrijdag 26 juni 2015

Zalmfilet met mediterrane groenten

Opnieuw een heerlijk gerechtje op de blog deze week en opnieuw eentje uit de Libelle.

Zalmfilet uit de oven met mediterrane groenten


4 pers. ~ 35 min.

~1 stuk zalmfilet, 600g
~1 aubergine
~1 courgette
~2 tomaten
~1 rode ui
~1 teentje knoflook
~1 onbehandelde citroen
~1 takje rozemarijn
~2 el gehakte peterselie
~1 rolletje verse geitenkaas
~2 el panko of paneermeel
~olijfolie
~peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel alle groenten, maak ze schoon en snij ze in stukken. Pel de ui en snij ze grof. Pel en snipper de knoflook, spoel en hak de rozemarijn. Vet een ruime ovenschaal in met olijfolie en leg er de vis in.

2. Spoel de citroen onder heet water, wrijf droog en rasp de schil. Snij de citroen in partjes. Meng de geraspte citroenschil met de gehakte peterselie, 2 el olijfolie en de panko. Kruid met peper en zout, bestrooi er de zalm mee. 

3. Doe de groenten, ui, knoflook en rozemarijn bij in de ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en verkruimel er het geitenkaasje over. Kruid met peper en zout. Zet in de oven en laat 25 minuten garen. Serveer met een partje citroen. 

Lekker met stokbrood, maar wij aten er quinoa bij. Kook de quinoa gaar zoals vermeld op de verpakking en serveer!

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen