dinsdag 23 juni 2015

Pin van de week

Sinds de geboorte van ons tweede zoontje proberen we gezonder te leven. Meer beweging, veel meer vers, groenten, minder vet en vlees... Aardappelen Staan hier nog maar zelden op het menu, maar wel rijst en volkoren pasta. Maar wij zijn vooral als een blok gevallen voor quinoa. Lekker en gezond! 

Ook was ik één van die mensen die steeds weer in de verleiding kwam om het ontbijt over te slaan. Met overdag de nodige snoepbuien tot gevolg. Dus bij die gezondere leefstijl hoort nu dus ook mijn dagelijkse ontbijt met muesli en Griekse yoghurt. In het weekend mag het zelfs iets meer zijn en doen we er verse aardbeien bij. Dus daarom de pin van de week: home made granola! Je vindt ongelooflijk veel receptjes op het web. Deze pin komt van LeelaLicious.Op haar blog kan je uiteraard haar recept vinden, maar ik post voor jullie ook nog de versie van Mme ZsaZsa uit Het vakantieboek van Het Nieuwsblad.


Maak je eigen Granola:

Nodig: 
  • 250 g havermout
  • 125 g noten (hazel-, pecan-, amandel-, walnoten)
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g pompoenpitten
  • 2 el sesamzaad
  • 1 el lijnzaad
  • 1/2 el kaneel 
  • 1/2 el kardemom
  • snuifje zout
  • 2 el kokosolie
  • 5 el ahornsiroop
  • 1 el honing
  • gedroogde bessen (bosbessen, cranberry's, gojibessen)
Doen:

Meng alle ingrediënten (behalve de gedroogde bessen) en spreid ze uit op een ingevette bakplaat. Verwarm de oven voor tot 150°C en laat de granola 30 minuten bakken. Schep regelmatig om. Het mengsel moet bruin, maar uiteraard niet zwart, worden. Als je alles uit de oven hebt gehaald, kun je er de gedroogde bessen aan toevoegen. Bewaren in een gesloten bokaal. 

Echt een heerlijke versie, maar die van mij wordt bewaard in een crèmedoos en presenteert dus niet zo mooi. Vandaar dus nog geen foto.

In ieder geval: Smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten